За време трајања ванредног стања због пандемије вируса, сви смо провели већ месец дана живота у условима и на начин који нисмо могли ни замислити. Нашe плановe смо отказали, обавезе одложили, a дружење нажалост избегавамо до даљњег. Поставите себи питање: Шта радите ових месец дана и како се осећате?

Веома је битно за будући период, како се ви осећате сада. Она осећања која гомилате у себи, која потискујете испливаће  на површину и представљаће велики проблем.  Зашто онда не бисте благовремено водили рачуна о њима и решавали непријатне ситуације корак по корак. 

Није џаба речено да се жив човек на све навикне. Оно што не можеш променити споља, прилагоди унутра. Осетићеш невероватну снагу и моћ управљања собом. Самим тим и околности и ситуације које привлачиш биће енергетски на истом нивоу. 

Можда ниси ни могао да претпоставиш да ћеш имати толико слободног времена на располагању. Сада си збуњен како да то време попуниш и да будеш колико је могуће задовољан. Буди флексибилан и прилагоди се новим оклоностима. Упознај себе и пронађи шта ти одговара. 

Битно је водити рачуна о свом  психичком здрављу, јер то доприноси здрављу целокупног духа и тела на дуже стазе. Ојачај своју вољу и појачај стрпљење. Помози другима и помози себи. Све прође па и ово ће, али психа памти – имај то на уму

Срећно! 

 

Сузана Марјановић

Фото: unsplash.com

 

 

Leave a comment