Отворите врата и срце ђаку из стране земље, стекните новог члана породице, научите нешто о другој земљи и култури. Пријавите се да угостите ученика.

Примање ученика је одличан начин да упознате другу културу и поделите своје обичаје и вредности. Чланови ваше породице ће уживати у улози амбасадора своје културе, упознајући свог новог госта са локалним обичајима, традицијама и празницима. Од припреме јела, до обилажења знаменитости – све су то прилике за откривање и уживање у разликама међу културама.

Ко су породице домаћини?
Породице домаћини постају учесници програма међунардоне размене тиме што примају ученика на размени из друге земље у свој дом. АФС програми размене у свету постоје од 1947. године, са преко 13.000 породица и ученика који у њему учествују сваке године широм света.

Улога породице је да ученика на размени учини својим чланом, помогне му да савлада наш језик и научи што више о нашој земљи и култури. Према ученику на размени породица треба да се понаша као према свом члану, који је као и сваки други члан породице и који има своје обавезе.

Све информације о условима, роковима и остале битне информације пронађите овде. 

Конкурс је отворен до 30.04. 2020. године. 

Извор: iSerbia

Leave a comment