Немачка Фондација Конрад Аденауер Стифтунг (КАС) додељује стипендије за студијску 2020/21. годину друштвено или политички ангажованим и надареним студентима завршних година факултета, постдипломцима и докторантима, држављанима Републике Србије који студирају у Републици Србији.

Програм стипендирања је намењен студентима који студирају у Републици Србији и који све време трајања програма стипендирања морају бити у Републици Србији.

Студенти који буду изабрани у ужи круг, биће позвани на разговор (на српском и енглеском језику) са члановима комисије за доделу стипендије . Кандидати који су одбијени након разговора са члановима комисије, немају могућност поновне пријаве за стипендију.

Сви кандидати који су аплицирали за стипендију, добиће путем е-маила обавештење максимално 30 дана од избора нових стипендиста. По завршетку избора нових стипендиста, документација кандидата се чува у Фондацији најдуже три месеца од избора, кандидат је може преузети лично или му на захтев може бити враћена поштом.


Фондација минимално може доделити 10, а максимално 15 стипендија годишње. Стипендија износи 100 еура месечно, исплаћује се у динарској противвредности у трајању од 10 месеци .

Поред финансијске подршке стипендистима је омогућена додатна едукација кроз различите активности у организацији Фондације.

Све информације о условима, роковима и остале битне информације пронађите овде. 

Извор: iSerbia

Leave a comment