Конференциа универзитета Србие (КОНУС) основана е 2005. године и чине е сви акредитовани универзитети у Републици Србии, коих има 18. КОНУС окупља око 250 хиљада студената и стручњака који се баве наставом и научноистраживачким радом.

Да ли те занима овај конкурс?

Ко може да учествује?
Конкурс је отворен за све студенте основних и мастер студија универзитета – чланова КОНУС-а.

Шта треба да урадиш?
Потребно је да осмислиш заштитни знак КОНУС-а и то:

  • Симбол са логотипом КОНУС и потписом Конференција универзитета Србије
  • Дефиницију заштитног знака:
  • Решење у боји + grayscale
  • Позитив + негатив
  • Пластично решење + мрежу
  • Тест смањена + недозвољене варијанте – агресивна позадина, промена односа симбола и логотипа, промена боје знака, деформаије по висини и ширини
  • Типографију
  • Примену на меморандуму, коверти и визиткарти.

Радове се раде А3 положеном формату. Сваки формат је потписан сантиметар од доње маргине: називом пројекта, садржајем листа, именом и презименом аутора, као и називом факултета са кога долази фонтом величине 10пт.

Потребно је приложити ћирилично, латинично и решење на енглеском језику (The conference of the Universities of Serbia – CONUS).

Радове слати електронском поштом на konus.konkurs@rect.bg.ac.rs у ПДФ формату, до 30. априла 2020. године, са следећим подацима: име и презиме аутора, факултет, универзитет и година студија, контакт телефон.

Победник ће бити објављен 1. јуна 2020. године на сајтовима свих 18 универзитета!

Уколико освојиш 1. место, осим што ће твој знак бити коришћен и препознат не само у земљи, већ и у свету, очекује те и новчана награда у износу од 10.000 РСД и потврда о оствареном пласману. Такође, учесници који освоје 2. и 3. место, добиће потврду о постигнутом успеху.

Напомена: потврда о освојеном пласману обезбеђује и додатне ЕСПБ бодове за ваннаставне активности – уколико је то предвиђено прописима универзитета чији је студент награђен.

Сви радови који по мишљењу жирија испуне унапред задате критеријуме и буду оцењени као најуспешнији, учествоваће на виртуелној изложби која ће бити организована од стране КОНУС-а, уз постојање могућности изложбе и штампаних радова.

Више информација о КОНУС-у можете пронаћи на сајту  www.konus.ac.rs.

Извор: Najpraksa.com

 

 

 

 

 

Leave a comment