Након увођења ванредног стања огласили су се и студенти Универзитета у Крагујевцу. Наиме, студентски парламенти Филолошко-уметничког факултета, Природно-математичког факултета, Правног факултета, као и Факултета инжењерских наука, а у сарадњи са Управом за ванредне ситуације и Црвеним крстом, позивају све грађане да се пријаве за волонтирање и пружање помоћи особама старијим од 65 година на територији града Крагујевца.

Покажимо солидарност и помозимо најстаријима!

Као што нам је познато, након увођења ванредних мера Владе Републике Србије, због спречавања ширења корона вируса COVID-19 пооштрене су мере, па је кретање најстаријих грађана знатно ограничено. Самим тим, нису у могућности да обезбеде основне животне намирнице, лекове, као и средства за хигијену који су им преко потребни.

Уз њих смо расли, они су пазили на нас док смо били мали, од њих смо учили, помагали су нам на разне начине кроз наше одрастање, сада је дошао ред да ми помогнемо њима, а ово је једини сигуран начин да то урадимо, стоји у саопштењу за јавност.

Интрересантан је податак да су израђене и специфичне маске са логом Универзитета у Крагујевцу, посебно намењене волонтерима. Такође, уз апел да не пружају помоћ самоиницијативно, већ организовано, преко волонтерског центра Кризног штаба града Крагујевца.
До сада је преко сто волонтера помогло најстаријима у добављању основних намирница.

Због специфичности изазване новонасталом ванредном ситуацијом, на подручју целе државе, али и широм планете, на територији града Крагујевца формиран је Кризни штаб, а ангажовани у волонтерском центру Кризног штаба ће вас контактирати, а затим дати инструкције и детаљна упутства за пружање помоћи, а уједно обезбедити и потребну медицинску заштиту.

Уколико желите да се придружите и помогнете то можете урадити путем следећег линка. Све пријаве које стигну биће прослеђене Управи за ванредне ситуације која, у сарадњи са Црвеним крстом, позива пријављене волонтере по потреби.

Покажимо солидарност! Хвала што бинете о најстаријима! Више информација потражите овде. 

Извор: iSerbia

 

Leave a comment