Tим студената Економског факултета у Београду који су чинили Анђела Божиновић, Наталија Богдановић, Невена Ерић, Марко Колар и Исидора Вучковић, учествовали су у регионалном финалу (Еurope, Middle East and Africa) такмичења CFA Institute Research Challenge и пласирали се у финалну рунду међу осам најбољих.

Такмичење за студенте

На такмичењу је учествовало 48 тимова, представника реномираних факултета из Грчке, Норвешке и Финске.

„CFA Institute Research Challenge“ је престижно такмичење из области фундаменталне инвестиционе анализе, које сваке године организује ЦФА Институт. Ове године услед светске пандемије а ради безбедности свих учесника, такмичење је одржано дигиталним путем, саопштио је факултет.

Задатак је био да студенти представе своје решење за пословни проблем који је захтевао процену вредности акције акционарског друштва Галеника – Фитофармација, с препоруком да ли акцију треба купити, продати или задржати.

„Изузетно нам је драго што смо дошли до самог финала регионалног такмичења, и што смо имали прилике да се такмичимо са престижним европским универзитетима. Иако се нисмо пласирали у финале глобалног такмичења, све ово сматрамо великим успехом и напретком, како на нашем персоналном нивоу, тако и на нивоу факултета и самог CFA Research Challengе -а у Србији“, истакла је Наталија Богдановић испред тима.

Извор: Najstudent.com

 

Leave a comment