Бесплатна анонимна телефонска подршка особама зависним од дрога и људима у опоравку у доба пандемије корона вируса (COVID19).

Основни циљ Удружења Излазак је да допринесе не само побољшању услова живота и здравља особа и породица којима је зависност нарушила животе, већ и да утиче на смањење последица које тренутна изолација услед пандемије корона вируса може имати на опоравак од зависности.

Уколико вам је потребна помоћ, потражите је овде!

Удружење Излазак постоји од 2008. године а имплементира регионални пројекат под називом „Бирам Опоравак“, у партнерству са Светском Федерацијом Против Дроге (WФАД). Пројекат се реализује са циљем да се унапреде сервиси за особе у проблему зависности, те је успостављено бесплатно и анонимно саветовалиште и телефонска линија 0800 104 100 како би се помогло што већем броју породица и појединаца погођених овим проблемом.

Више информација о повезаности зависности, опоравка и корона вируса можете добити овде. 

Поред бесплатног и анонимног саветовалишта и телефонске линије 0800 104 100 од 8-16 сати радним данима, саветницима се може приступити и путем онлине индивидуалних састанака и група подршкe.

Телефонски разговор и онлине психо-социјална подршка су нешто што доказано помаже и што и СЗО (Светска здравствена организација) тренутно препоручује на глобалном нивоу.

Бесплатна анонимна телефонска линија намењена је за помоћ свима онима који имају или су имали проблема са злоупотребом дрога, те су угрожени и тренутним стањем изазваним са појавом ове глобалне панде

Leave a comment