Многи наши планови су отказани и активности прекинуте услед ванредног стања у земљи. Стицајем околности принуђени смо да највећи део времена проводемо у свом стану или кући. У понуди имамо само опцију да се прилагодимо новонасталим околностима најбоље што можемо. 

ФОТО: Приватна архива – Како проводиш време у изолацији?

 

Како провести време у тзв. изолацији и бити колико је могуће задовољан у тренутим околностима?

Можете уписати разне онлајн курсеве за усавршавање, многи су сада и бесплатни. Погледајте платформе за фриленсере, можда пронађете одговарајућу хонорарну понуду за онлајн рад који је сада у порасту због специфичности ситуације.

Слушајте музику која вам је недостајала и која вас опушта.

Пронађите  филмове које нисте стигли да погледали у биоскопу, погледајте серије које су актуелне, сада их има више на репертоару.

Можете направите колаче или ручак по неким новим рецептима које сте пронашли сада на интернету или их већ имате на списку за експериментисање. Искомбинујте намирнице и имајте одличан оброк плус новчану уштеду.

Ако имате двориште, одлично је за понеку шетњу, између онлајн посла и посла по кући. Ако немате двориште, можда је ваша тераса одлична замена за кафицу у кафићу. Можда на вашој тераси има неко цвеће које треба пресадити, залити и слично. Док сурфујете по нету можете позвати пријатељицу на Скајп и тако кафенисати. Има сигурно књига које нисте стигли да прочитате, а сад је прилика да вам мисли мало одлутају и да се колико је могуће релаксирате.

Ако сте до сада ишли у теретану или сте трчали по парку, сада можете радити јутарњу гимнастику и вечерњу. Остаћете у кондицији, а и повећати хормон среће који ће надјачати хормон стреса.

Поразговарајте са укућанима о необавезним темама, обратите пажњу на све оно што до сада нисте истински имали времена. Поклоните време које вам је увек недостајало баш онима које волите.

Има милион начина да ово време проведете квалитетно и да будете задовољни. Време које квалитетно проведете са собом је време које је корисно проведено и време које је уложено на најбољи могући начин у датим околностима.  На многе ствари не можете утицати, али дајте ви добар пример и потрудите се да се на вас угледа ваша околина. Будите друштвено одговорни и нека ваша молитва додирне и друга срца и сам космос. Срећно!

 

Сузана Марјановић

 

Leave a comment