Веома често слушамо приче на тему закона привлачења, на youtube каналима,  од стране мотивационих говорника, и у часописима. Поставља се питање о чему се заправо ради и како то функционише практично. 

ФОТО: Пружи руку први и рука ће ти бити прихваћена!

Моје виђење ове теме се односи на енергетски ниво. Уколико смо позитивни, ми привлачимо позитивне ситуације и људе који нам додатно својом позивитном енергијом потврђују наше искуство. Какав је ток емоција – такав је ток мисли, такав је ток енергије, на шта се надовезује и  такав ток ситуација.

Добијамо потврду нашег искуства да је цео свет такав каквим га ми видимо. Ако зрачимо негативно и тако се осећамо ми ћемо тражити и наилазити на негативне људе и сутације. Проблем привлачи проблем.

Ево једног једноставног примера. Ако сте кренули негативни на посао јер нисте спавали целу ноћ зато што сте се свађали са партнером, велика је вероватноћа да ће и најмања непријатна ситница на послу повисити ваш тон у комуниакцији. Самим тим, ако је и колега нервозан, веома лако може доћи до конфликта.

Ако сте на посао кренули позитивни, јер је дан леп и ви размишљате о томе како сте задовољни што се све више усавршавате –  вероватно је да ће пословни партнери осетити пријатну вибрацију и да ћете развијати неформално добре пословне контакте. Људи ће хтети да сарађују и  комуницирају са вама.

Испробавајте закон привлачења. Идите у природу и медитирајте. Када осетите дашак ветра и зрак сунца, ви сте већ привукли позитивну енергију на коју узвраћате осмехом. Када комшију у пролазу поздравите љубазно, осетићете његов пријатан поглед, смешак уз можда неку лепу реч за вас.

Ако је неко непријатан према вама у току дана, немојте му узвратити. Самоконтролишите емоције и имајте емпатије. Зауставите ток кружења негативне енергије.  Нема потребе да се браните нападом, већ да га разумете и да вас његова тренутна лоша енергија не дотиче.

Понављајте у својим мислима: “Биће све у реду”. И заиста тако и буде. Једном је неко рекао:”Све је у реду. Понекад изгледа да није, али то само добро хвата залет поново.”Мислите о томе да ли постоји закон привлачења.

Leave a comment