рЕволуција, прва професионална ревија (искључиво) женских бокс мечева на овим просторима, одржана је 8. марта, у малој сали СПЕНС-а.

Равноправност између жена и мушкараца који се баве боксом свакако није на завидном нивоу. Женска надметања уведена су на Олимпијске игре, 2012. године, након чега су организована и 2016. године, у Рију. Женски бокс је тада оправдао очекивања, упркос сумњама да ли би жене уопште требало да се баве овим спортом.

Тако настаје еЕволуција, прва професионална ревија искључиво женских мечева на овим просторима. Она претендује да постане традицонална, а за сада је једина у региону и шире, која ће у основи имати само женске мечеве у олимпијском боксу и кик боксу, која ће имати женске судије у рингу и на тај начин допринети да све те девојке, међу којима је већ доста шампионки, постану видљивије.

Финале вечери био је професионални бокс меч спортисткиње, вицешампионке и новинарке, Сандре Зекић. Гледаоци су могли да виде и 6 уводних борби (олимпијски бокс, кик бокс, савате бокс, тајлански бокс), али и демонстрацију рекреативног бокса и комбат фитнеса, који је све популарнији међу женама.

 

Ања Минић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment