Овај бриљантни документарац започео је своје представљање свету као вишеструки победник овогодишњег Санденс фестивала – Најбољи филм селекције светског филма, најбоља камера у селекцији светског документарног филма и специјална награда жирија за утицај и промену, а у историји ће остати упамћен као први филм номинован за Оскара у категоријама за најбољи документарни филм и најбољи страни филм.

Погледај филм Земља меда!

“Земља меда” је филм који нас води на живописне висове једне од македонских планина. Ово је прича о задивљујућој жени, грубе спољашњости и изненађујуће нежности и деликатности која живи далеко од развијеног света у остацима планинског села. Она је последња која мед дели са пчелама из стена и вештином искусних ловаца проналази “злато” у камену. Неком прастаром, само њој знаној, магијом она склапа пакт са пчелама и природом. У свему што јос се дешава она нас учи постојаности и достојанству.
Камера двојице награђених сниматеља креира магичне призоре планине и села, и сликарски префињене ноћне призоре при светлости ватре. Редитељи нас уводе деликатно и без остатка у импресивни свет саткан од лирски интонираних тренутака интиме и визуелно богатих динимачних сцена.
Удужење Off Нови Сад вас позива на пројекцију овог сјајног филма у понедељак, 09. марта у 18:30 у биоскопу Arena Cineplex. Улазнице коштају 300 динара и могу се наћи на благајни биоскопа.

 

 

Leave a comment