Представа о последицама играња истином.
Нова представа у продукцији Рефлектор театра.
Представа УРЕДНИК, по тексту Саре Радојковић, режија Војкан Арсић.

Играју: Јелена Ракочевић, Владан Славковић, Тања Петровић, Дарко Ивић, Милош Лазаров, Мирјана Зељковић, Марко Панајотовић и Маја Шуша

Дизајн сцене и костима: Ђурђина Самарђић; Сценски покрет: Андреја Кулешевић; Ауторска музика: Иван Мирковић Бамби.

Да ли те занима премијера представе?

Манипулације истином и информацијама нису ствар само савременог тренутка. Оно што јесте карактеристично за данашњи тренутак јесу лакоћа и разноврсност начина којима се истина релативизује као и алати који нам помажу у томе да лажи обучемо рухо истине. Да форма замени сваку назнаку суштине. Међутим, оно што ни у једном времену неће моћи да се „спинује“ и неутралише јесу последице које због медијског замајавања мање или више примећујемо на сопственој кожи. Све док нас не ударе право у сред лица.

Вера, посвећена ауторка аналитичко политичке емисије која има десетоминутни простор након дневника завршава емисију са гостом на „незгодну“ тему. Врло брзо схвата да је најављена летња пауза у ствари спремање њеног отказа. Након што не добије подршку од свог колектива који чине људи који представљају разне аспекте (не)реаговања и подношења манипулација истином, Вера у програму уживо даје отказ разоткривајући манипулацијски систем. То јој се обија о главу кад крене медијска одмазда те борба са видљивим и невидљивим непријатељем за њу тек почиње.

Leave a comment