Ко су девојке које покрећу рЕволуцију?

Прва и једина жена која је освојила Београдског победника, освајачица бронзане медаље на Европском првенству и вицешампионка света у савате боксу прве су познате девојке које ће се такмичити на првој професионалној ревији искључиво женских мечева на овим просторима – рЕволуцији! Реч је о деветнаестогодишњој Јелени Седоглавић и двадесетједногодишњој Анђели Бранковић.

рЕволуција?

„Још увек некако живимо у том добу да је за жене више кухиња него борилачки спорт. За мене је пак бокс живот у малом. Морам признати да су жене много борбеније него мушкарци у самом рингу, иако су често невидљиве,“ објашњава боксерка, Анђела Бранковић која у овом тренутку вија норму и за Олимпијске игре у Токију.
„Поред њих част ће нам бити да преставимо и пионирку југословенског бокса и кик бокса, освајачицу домаћих и интернационалних медаља у кик боксу и боксу, а данас једну од најуваженијих светских судија у рингу – Јелену Ђурић“, објашњава иницијаторка и организатока догађаја, Сандра Зекић. Сандра је и једина телевизијска репортерка у Србији која је успела да упоредо изгради и каријеру ТВ новинарке на националној телевизији и репрезентативке у савате боксу и због тога је идеја рЕволуције да се на овај начин скрене пажњу свих на успехе које ове девојке постижу. „Због тога желим да на крају своје спортске каријере, више упознам наше друштво са девојкама и девојчицама које су већ сјајне, ту су и наше су! И заиста мислим да је време за рЕволуцију у нади да ћемо већ следеће године избацити „р“ из назива и наставити Еволуцију тих спортискиња“, додаје Сандра.
Сандра је једна од девојака која ће се то вече борити. Два пута вицешампионка Европе и једном освајачица бронзане медаље, а касније и професионална боксерка последњих неколико година. Прва рЕволуција биће и њен опроштајни меч у граду из ког је све и кренуло – Новом Саду. Поред меча у професионалном боксу, исте вечери очекује нас и 6 уводних борби ( 3h олимпијски бокс, 1 h кик бокс, 1 h савате бокс и 1 h тајландски бокс), али и демонстрација рекреативног бокса и цомбат фитнеса који је све популарнији међу женама.
Ова ревија претендује да постане традиционална и за сада је једина у региону и шире која ће у основи имати само женске мечеве у олимпијском боксу, кик боксу и савате боксу, женске судије у рингу и на тај начин допринети да све те девојке међу којима је већ доста шампионки, сада постану видљивије!
„рЕволуција“ ће стога и симболично бити одржана у недељу, 8. марта у малој Сали СПЕНС-а, карте су ускоро у продаји преко Гигстиx-а, а сав приход од улазница биће уплаћен клубовима девојака које се на „рЕволуцији“ буду бориле, за њихове даље припреме и већу „видљивост“ и један део ће бити уплаћен за лечење оних којима је тренутно најпотребније..

Leave a comment