Мараме, рукавице, ешарпе, шешири, каишеви, сатови, кишобрани, накит, ташне и ципеле – све су то ситнице дамама веома битне зване аксесоари. Све су то ситнице, рекли би најпре припадници јачег пола, али са веома битном стилском улогом. Комбиновање модних детаља и начин на који их носимо и уклапамо, веома нас одређују стилски и издвајају. 

Да ли волите animal принт, или сведене варијанте, свилене мараме око врата или дуге ешарпе? Да ли волите дамске класичне шешире или  чак рафјове са цирконима у имитацији круница?

Различити су укуси али имати меру у комбинацији модних детаља је прави погодак за стилизовање и жене и мушкарца. Веома је битно да водите рачуна да имате једну сведену једноставну комбинацију и занимљив детаљ на њој, или ако комбинација одевна укључује детаље, у том случају саветујем да аксесоари  буду сведени.

Има једно неписано правило – када се погледате у огледало и нешто вам тако рећи штрчи, ви баш то скините. То значи да му није место ту и да се стилски не уклапа. Одевна комбинација треба да је примећена било због боје, дезена, кроја или аксесоара. Дакле, не можете све нагласити одједном. Одлучите се за један ефекат и остатак комбинације нека буде сведен.

Спортска гардероба може добити елегантнију ноту ако добије такав аксесоар. Класична комбинација може бити атрактивна ако је  прати такав модни детаљ. И обичан црни сако може добити већу елеганцију ако га краси отмени брош. Бела мајица може бити свечана ако се комбинује уз отмену мараму или ефектан накит. Једноставна хаљина може бити оригинална ако добије занимљив каш. Џинс може бити елегантна варијанта ако га прате такви детаљи, почев од штикле на обући до каиша и  ташне у истом тону. У свему томе огледа се значај аксесоара.

Битно је да се модни детаљ баш вама допада, да сте ту малу ситницу на себи прилагодили сопственом укусу у потпуности и да се ви осећате баш лепо што имате такву комбинацију. Можда цела одевна комбинација не може апсолутно да вам одговара, али зато аксесоар бирајте све док не будете потпуно задовољни.

Комбинуј и креирај сопствени стил!

 

 

 

 

Leave a comment