ДОБРОТВОРНИ БАЗАР КЊИГА, који се већ неколико сезона заредом одржава у Новосадском позоришту/Úјвидéки Сзíнхáз, биће ОТВОРЕН 24.ФЕБРУАРА. Посетиоци ће тог дана пред представу _Хасанагиница_, која почиње у 19 часова, моћи да купе књиге, или да допринесу акцији тако што ће базар обогатити својом старом литературом.

Шта мислиш о добротворном Базару књига?

Након тога ће хуманитарном сајму моћи да се прикључе сваког дана ОД 25. ДО 29. ФЕБРУАРА, у периоду од 10 до 19 часова. Разнолика литература – од белетристике, стручних књига, издања намењених деци, те
публикација на српском, мађарском, енглеском и другим језицима, наћи ће се на ,,тезгама“ Новосадског позоришта, а заинтересовани ће моћи да их купе по цени од 100 и 200 динара.

Ове године ће новац од продатих књига бити уручен Националној организацији за ретке болести у Србији (НОРБС). У питању је добровољна, хуманитарна, нестраначка, невладина и непрофитна организација, која се бави питањима особа са ретким болестима, а воде је управо особе са ретким болестима и чланови њихових породица.

Стога ће на Међународни дан ретких болести – 29. фебруара, када ће уједно бити закључен овогодишњи Базар књига, бити уприличена представа Ана-импресије, чију режију потписује Иштван Кереши; реч
је о нонвербалном сценском делу, базираном на покрету, а као основни материјал коришћен је Дневник Ане Франк. Сав приход од улазница, које ће коштати 200 динара, такође ће бити уручен НОРБС-у.

Leave a comment