Дигиталне уметнике широм света обрадовала је вест да је отворен нови конкурс за промоцију модерног стваралаштва у необичној сарадњи компаније Samsung Electronics  и премијум платформе Niio. Конкурс под називом Samsung The Wall x Niio Art Awards има за циљ да открије најинспиративнија дигитална уметничка дела, како неафирмисаних, тако и већ признатих уметника. Поред прилике да њихов рад буде приказан на укупно десет изложбених локација широм света, укључујући и Кореју, Сингапур, Велику Британију и Сједињене Америчке Државе, и то на најновијем Samsung телевизору The Wall, такмичари ће се међусобно надметати и за новчану награду у износу до 15.000 долара.

Да ли те занимају овакви конкурси?

Од недавно доступан на тржиштима широм света, The Wall телевизор најновији је пример иновативне  4K MicroLED технологије, која има моћ да се прилагоди било којој величини и резолуцији екрана, улепшавајући изглед сваког простора. Међутим, овај пут ће The Wall бити тај који ће бити улепшан, и то најбољим радовима са овог конкурса. Победнике ће бирати жири састављен од светски признатих стручњака за дигиталну уметност, а критеријум којим ће се водити биће креативност и оригиналност по питању концепта и детаља.

„Сарадња наше компаније са Niio Art платформом и њеном глобалном заједницом стваралаца, одаје почаст онима који поседују таленат за дигиталну уметност, нудећи им простор где ће тај таленат бити видљив и доступан свима. Овај конкурс ће такође одиграти значајну улогу у представљању нове ере конзумирања уметности, која оживљава на екрану The Wall телевизора”, рекла је Хyесунг Ха, потпредседница сегмента Visual Display Business у компанији Samsung Electronics.

Niio је највећи каталог покретних слика на свету, који свакодневно инспирише љубитеље визуелне уметности, дајући им прилику да у њој уживају на уређајима у својим кућама. Захваљујући напредној технологији, ова премијум платформа окупља више од 4000 уметника, галерија и партнера из више од 70 земаља света, који на једном месту могу да складиште и објављују своју уметност, као и да позајмљују или купују туђу.

„У свету у коме смо сви међусобно повезани, креативци све више користе дигиталне алате како би нам испричали своју причу. Стога нам је веома драго што смо остварили сарадњу са Самсунгом и савременим уметницима пружили прилику да своја дела изложе на овако посебном уређају, који је и сам по себи уметничко дело”, рекао је Роб Андерс, генерални директор платформе Niio.

Сви заинтересовани за конкурс могу посетити сајт, где могу поставити своја дела, наћи све потребне информације о пријави, условима конкурса, роковима и наградама.

За више информација о The Wall телевизору, посетите сајт.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment