Осмисли визуелни идентитет за јубиларни 20. Фестивал!

Фестивал Уличних свирача – Градић фест слави 20. рођендан и том приликом позива све заинтересоване графичке дизајнере/ке и остале креативце из Србије, региона и Европе, да предложе визуелни идентитет јубиларног 20. Фестивала уличних свирача који ће бити одржан од 27. до 29. августа 2020. године у Подграђу Петроварадинске тврђаве (Нови Сад).

Фестивал уличних свирача – Градић фест окупља уметнике из целог света – музичаре, плесаче, позоришне трупе, перформере, акробате и представља велику уметничку радионицу на отвореном где су уметници и публика равноправни учесници.

Програми фестивала се дешавају на отвореном, на неколико бина и пунктова на улицама старог барокног Градића Петроварадинске тврђаве, где сваке године, током три дана фестивала, наступи више од 100 уметника из земље и иностранства. Програм фестивала чине музички наступи, перформанси, амбијенталне представе, видео пројекције, уметничке инсталације, интервенције у простору али и радионице, конференције, предавања и организовани обиласци.

О концепту

Верујући да град чине његови људи и да они својим кретањем стварају просторе, и ове године кроз фестивал настављамо иницијативу за оживљавање Подграђа Петроварадинске тврђаве и његове трансформације у пешачку зону и туристички и уметнички кварт.

За 20. рођендан фестивала желимо да се осврнемо и на његов почетак, на време када је град био мањи, када нам нису биле потребне бине и кад су програм фестивала чинили претежно улични музичари и перформери. Програм 20. фестивала ће тако у великој мери оживети и славити атмосферу његових ранијих година.

За потребе конкурса потребно је израдити визуелни идентитет за целокупни 20. Фестивал уличних свирача – Градић фест.

Наградни конкурс је отворен за све заинтересоване који/е се баве дизајном, а посебно се радујемо учешћу младих дизајнера. Право учешћа имају индивидуални/е аутори/ке, група аутора/ки или агенције.

За остале информације о праву учешћа, наградама, жирију, правилима за учествовање на конкурсу и роковима посетите страницу www.ulicnisviraci.com.

Leave a comment