20. Фестивал уличних свирача – Градић фест биће одржан од 27. до 29. августа 2020. године у Подграђу Петроварадинске тврђаве. Овим путем позивамо уметнике и уметнице да се пријаве на конкурс за извођаче који ће трајати до 1. јуна. 2020. године.

Уживај на Фестивалу!

За 20. рођендан фестивала желимо да се осврнемо на почетак, на време када је град био мањи, када нам нису биле потребне бине и кад су програм фестивала чинили претежно улични музичари и перформери. Програм 20. фестивала ће тако у великој мери оживети атмосферу његових ранијих година.

Позивамо уличне музичаре и перформере који лето проводе у овом делу Европе да нас посете и прикључе се фестивалу, како бисмо заједно прославили двадесет година од када је и Нови Сад добио своју тачку на мапи европских уличних фестивала.

Позивамо и све остале музичаре и уметнике који желе да свој наступ прилагоде наступу на улици и опробају се као улични свирачи да се пријаве и обогате програм фестивала.

Верујући да град чине његови људи и да људи својим кретањем стварају просторе, и ове године кроз фестивал настављамо иницијативу за оживљавање Подграђа Петроварадинске тврђаве и његове трансформације у пешачку зону и туристички и уметнички кварт.

Пропозиције учествовања

Фестивал уличних свирача већ 20 година негује дух уличне уметности, не ограничавајући жанр нити медиј у којем се уметник/ца изражава, и не делећи уметност на елитну и популарну. Право да се пријаве на конкурс имају сви – појединци/ке, групе или трупе који/е своје извођење или уметност препознају као ону која припада свима, која припада улици. И овогодишњи Фестивал ће свој концепт прилагодити Подграђу Петроварадинске тврђаве, те ће извођачи већином бити постављени на улици, а публика ће бити у истој равни, како и приличи барокном Градићу.

На Фестивалу су добродошли/е сценски уметници/е из свих уметничких или извођачких поља.
У складу са потребама уметника/ца као и могућностима Фестивала, ове године нудимо смештај и храну за све уметнике, а позивамо уметнике да у духу традиције уличне уметности, поставе обрнути шешир за добровољне прилоге публике.

Део програма фестивала уличних свирача ће бити букиран од стране селектора, а овогодишњи програм ће бити подређен извођењу на улици са минималном техничком подршком.

Пријаве за конкурс испунити најкасније до 1. јуна 2020, а пријаву је могуће испунити на нашем сајту www.ulicnisviraci.com. Резултати конкурса ће бити познати 1. јула 2020. Сви уметници/е који буду изабрани за учествовање на фестивалу ће бити лично обавештени о томе. Резултати конкурса ће бити објављени на сајту Фестивала уличних свирача.

Уживај на Фестивалу!

Leave a comment