У уторак, 4. фебруара од 20h у Омладинском центру ЦК13 одржаће се
филмски програм:

Alternoon andergraund биоскоп

Уживај у филму!

Alternoon је филмски серијал који се одржава у Омладинском центру ЦК13 два пута месечно. Акцентују се андерграунд филмска остварења која за тематику имају ДИY културу и баве се самом алтернативном уметношћу као начином размишљања. Серијал се ради искључиво у едукативне сврхе те је улаз на све пројекције бесплатан.

Програм:

20:00 Batman & Bill

Филм “Batman & Bill” говори о правом творцу лика Бетмена, Билу Фингеру, оригиналном сценаристи и творцу лика из града Готам, као и већине оригиналних ликова у стрипу који су током времена постали култни, почевши од Џокера, Пингвина, Жене-мачке и многих других.
Аутори филма Дон Аргот и Шина Џојс су на овом филму радили више од десет година и пажљиво прикупљали сведочанства и архивске материјале о Билу Фингеру, човеку кога је историја потпуно заборавила и до кога је било тешко доћи.

21:30 Jobriath A.D.

Jobriath је био амерички музичар и перформер, у више наврата назван “Амерички Bowie”. Био је прва рок звезда која је отворено признала да је геј у тада врло конзервативној Америци. Његова каријера као музичара била је кратка и трајала је седамдесетих, а данас овај уметник добија светско признање као један од пионира глам покрета и људи који су утицали на више десетина култних бендова. Још један у низу драгуља заборављених уметника који је неправедно заборављен кроз историју.

Филмови су на енглеском језику, а пројекције ће бити без превода на српски.

 

Leave a comment