Филм Асиметрија редитељке Маше Нешковић синоћ је премијерно приказан новосадској публици у биоскопу Арена Синеплекс. 

Дебитантски дугометражни филм младе редитељке Маше Нешковић већ је освојио срца светске и домаће фестивалске публике, а на биоскопском репертоару налази се од синоћ (30.1.) када је премијерно приказан у новосадској Арени Синеплекс.

Топла и надахњујућа љубавна прича испричана из углова три пара у дечјем, младалачком и зрелом добу, тера публику да се запита о љубави и њеној суштини, односима, давању и узимању… Стална смена визура љубави које посматрамо и, с друге стране, блискост изазова са којима се суочавају јунаци, држи нас прикованима за радњу филма током целог његовог трајања. Посебну ноту уметности овом филму даје музика, која нас додатно уводи у емоционална стања главних јунака.

Ово је више песма него филм и то је оно што му даје посебну драж. У њему се говори о специфичностима односа међу три пара чију љубавну причу пратимо, а ја се надам да ће публика након филма да се замисли, да преиспита и себе и односе које гради, не само партнерске, већ и пријатељске и пословне и сваке друге. Ако након тога дође до било какве промене у њиховим животима, знаћемо да смо успели – каже Младен Совиљ који у филму тумачи лик заљубљеног младића.

Младој глумици Мири Јањетовић ово је први дугометражни филм:

Често се нашалим да сам ја највећи фан овог филма – сваки пут када га гледам, једнако снажно ме преплаве емоције и то је управо оно што и јесте његов циљ. Светска публика је филм одлично прихватила, а надамо се да ће тако бити и на домаћој сцени; они гледаоци који буду емотивно отворени, заволеће филм и потпуно ће га и разумети. Ово је, заправо, филм који може или потпуно да вас обузме или да вам се уопште не допадне, средине нема – рекла је Мира Јањетовић.

Осим Младена Совиља и Мире Јањетовић у филму глуме и Уликс Фехмиу, Лола Витасовић, Матеја Пољчић, Дубравка Ковјанић, Милица Стефановић, Љубомир Бандовић, Тамара Крцуновић и многи други.

Филм Асиметрија налази се на редовном биоскопском репертоару.

 

Сања Ђукић

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment