Да ли пазарите у кинеским радњама и да ли тамо проналазите оно што вам је потребно? Да ли вам одговарају цене, понуда и квалитет робе? Шта сматрате предношћу, а шта маном кинеске робе? 

Какав је твој став по питању куповине у кинеским продавницама?

Постоје људи који се редовно облаче у кинеским радњама, они који то никада не чине, и они који воле да прошетају и да пронађу ситнице које најлакше тамо могу пронаћи. У зависности од стандарда, као и личног  става по питању купопродаје, искуства купаца су најразличитија када бирају где ће пазарити.

Питања која често чујемо или и сами постављамо у вези са стварима из кинеских продавница…

Да ли су цене повољне, да ли квалитет одговара ценама, да ли нуде широк асортиман ствари? Да ли сте виђали исту робу и у другим бутицима, по вишим ценама, или сте тамо виђали робу коју не проналазите у другим радњама?  Препоручујете ли да се пазаре ситнице или нека посебна врста робе? Да ли сматрате да се највише продају ситне потрошне ствари – посуђе, прибор, разна опрема, накит, играчке или гардероба, па чак и комади намештаја? Колико пута смо чули реченицу да се нешто ,,може пронаћи код кинеза“. Да ли тамо има нешто што је специфично само за кинеску робу?

 

 

Куповина у кинеским продавницама је, свакако, ствар личног избора.

Поставља се питање и односа личног става према стандарду куповине у кинеским продавницама. Неко је задовољан уколико пронађе одговарајућу робу, а неко је незадовољан уколико би је проналазио у радњама које нису са скупоценом или брендираном робом.

У сваком случају, свако по свом ставу и жељи може да бира где ће и шта куповати. Свакако, ослободимо се предрасуда и свраћајмо повремено и на сва места где и други људи пазаре. У сваком случају, доћи ћемо до нових сазнања, информација, а можда нам се нешто ново и другачије неплански свиди.

 

Сузана Марјановић

Фотографије: Unsplash

 

Leave a comment