Наступа доба године када размишљамо о својим жељама, о драгим људима које ћемо загрлити, и о поклонима које очекујемо и које ћемо даривати.

Подвлачимо традиционално тзв. црту пред крај године где сумирамо дешавања у свом животу током године коју испраћамо  и правимо списак жеља и списак поклона за нову годину. Шта поклонити партнеру, родитељима, братићима, сестрићима, најбољој пријатељици и колегиници, омиљеном комшији?

На мом списку поклона су разнолике књиге – књижаре на све стране дају попусте и ја бих желела да добијем на поклон неку психолошку књигу или љубавни роман. Књиге на акцији ћу купити за пријатеље, другарице, за неколико драгих девојчица и за себе.

Братићима ћу купити играчке аутомобиле, плишане играчке, а сестричинама лутке. Најбољој колегиници омиљени слаткиш са поруком, родитељима пакетић из здраве хране или ваучер на викенд путовање. Најбољој другарици поклонићу шминку  коју већ дуго жели да има, партнеру  потпуно интимно и неочекивано изненађење.

Спремите лепо упаковане поклоне, биране индивидуално за сваког посебно. Ви најбоље знате шта ко воли од ваших ближњих и шта би га одушевило, али сваки поклон може бити знак посебне пажње уколико је бирам посвећено и одабран са љубављу.

Нешто од ових поклона можемо ставити испод јелке, нешто можемо у украсну кесу, а нешто ћемо предати на другачији начин. Најбитније је да се сетите свих вама битних људи, да им одаберете мали знак пажње и погодите поклончић који ће их одушевити. Нека њихов осмех заблиста, око засија, и душа обрадује.

 

 

Сузана Марјановић

Фотографије: unsplash.com

 

 

 

Leave a comment