Прва помисао на интернет предузетнике без предзнања о могућностима виртуелног рада делује врло збуњујуће. Ко су они, шта заправе раде, да ли заиста зарађују?

Који су твоји ТОП интернет предузетници? Кога пратиш на друштвеним мрежама? / Pixabay

Дигитализација је омогућила да се интелектуални људски рад може претворити у електронску форму. На тај начин нема препрека да се ради и са странцима из целог света. Подједнако је озбиљно ангажовање за оснивање виртуелног предузетништва као да се ради о компанији која физички постоји.  Улагања, рад, финансије, инвестиције, маркетинг, подједнако су потребни.

Предност је то што овим путем директно комуницирате са огромним бројем заинтересованих потенцијалних клијената који вас могу контактирати без препрека. Овим путем се долази до зараде, често веома велике, али ту су и мане у смислу могћности осигурања, одсустовања, годишњих одмора, затим осцилације примања и слично. Сем тога, имајте у виду да се рачуна се и плаћа најчешће и у суштини ваш ефективни рад ангажмана и његови резултати, за разлику од класичног сталног запослења.

Интернет предузетници које пратим и које бих издвојила су:  Драгана Ђермановић, интернет предузетница са невероватном и инспиративном животном и пословном причом, Јованa Миљановић, млада блогерка са изузетним потенцијалима, способностима и искуством из целог света, Нада Фит, која пише интересантан блог о здравој исхрани и физичкој активности који ми је највише привукао пажњу и садржински и визуелно, Николина Андрић, виртуелни асистент са изузетном породичном, животном и пословном причом ….

Размислите о томе кога ви пратите на друштвеним мрежама и зашто, на чију страницу улазите највише и најдуже се задржавате  и шта вас то интересује. Сходно интересовању, посетите уживо и неку од конференција о предузетништву, пратите приче и савете ваших узора из њиховог искуства и виртуелно и уживо. Научите сваког дана нешто другачије и ново…Срећно!

 

Сузана Марјановић

 

1 Comment

Leave a comment