Преко 10 000 младих људи до раних јутарњи сати прослављало је годину младих у Новом Саду на Великом ОПЕНС поклон концерту! Нови сад је у 2019. годину ушао на исти начин, са 365 дана за нове прилике и могућности за енергију младих, креативност и иновације које се пре свега виде кроз културни, политички, економски, друштвени живот Новог Сада и бројне омладинске програма, а потом и забавне.

ОПЕНС поклон концерт

„Драго ми је што је титула припала Новом Саду и драго ми је што сам ја позвана да употпуним затварање заједно са осталим колегама. Мислим да би људи требали све више да се труде како би било све више оваквих бесплатних догађаја за младе. Они треба да буду гласни, треба да им се посвети пажња. Бескрајно сам захвална свима који се залажу за младе,” каже Сара Јо, чијим наступом је почето синоћни концерт.

Главна атракција за Новосађане био је наступ Дубиозе колектива чији је енергичан наступ на ноге дигао цео СПЕНС.

Уз Дубиозу наступили су и британски продуцентски двојац One Bit, који су Нови Сад донели своје енергичне хитове, “My Way” sa Noah Cyrus i “Between You and Me” са Лоуис. На концерту организованом у име прославе године титуле Омладинске престонице Европе до раних јутарњих сати публику сун а ногама држали и једна од најактуелнијих поп певачица домаће сцене, Бојана Вунтуришевић и хитмејкерка златног додира Сара Јо, те београдски двојац  Divolly & Markward, као и новосадски roots-reggae heroji KILLO KILLO банда.

“Мислим да је ово изванредна прилика да слушам оно сто зелим уживо и бесплатно за шта можда не бих имала прилику. Забавни садржаји су јако битни за младе због упознавања нових људи, дружења, пријатне атмосфере и отварања нових видика. Посебно бих издвојила Бојану Вунтуришевић јер је уникатна и има свој стил који људима јако прија. Очекујем одличан наступ”, каже једна од посетилаца концерта, Мина Балабан.

“Евент је рекламиран на друштвеним мрежама и моји пријатељи су планирали да га посете па сам тако сазнала. Издвајам Дубиозу колектив јер волим њихову енергију на концертима. Ово је одлична прилика да студенти чују нешто бесплатно јер су њихова средства лимитирана. Све похвале за Опенс” каже Мила Омазић.

Током 2019. године ОПЕНС је постао синоним за отворена врата кроз која су трансфер енергије, знања, искуства, информација, ојачали капацитете младих људи. Захваљујући титули Омладинске престонице Европе, велики број организација посвећених младим људима је реализовао значајан број пројеката, уз подршку волонтера и, на првом месту, Новосађана свих узраста, без чије добре енергије ни један догађај не би имао смисла.

Велика зимска ОПЕНС журка одржана је управо у жељи да велики број покренутих пројеката постане и остане новосадска традиција!

Ми смо отворили врата. Сада си ти на реду.

 

 

Leave a comment