Иза сваког успешног човека стоје огроман рад и упорност. Развој каријере није природан процес који се развија по себи, већ је резултат сталног учења, напредовања и улагања у знање.

Програм Coca-cola подршка младима

Coca Cola подршка младима

Искуство које стичемо кроз формално образовање је темељ на којем градимо професионалну будућност, али је за блиставу каријеру неопходно да процес учења буде непрекидан.

Млади људи суочени су са многим изазовима због којих се осећају збуњено. Подршка старијих и искуснијих у тим тренуцима веома је важна. Било да је реч о савету, помоћи у дефинисању талената и интересовања, формулисању радне биографије, представљању послодавцу или помоћи у решавању првих конкретних радних задатака, значај подршке је немерљив и често кључан за добар старт.

Свесна да су млади људи носиоци развоја и будућности, Coca Cola систем покренуо је платформу Coca Cola младима која обухвата неколико програма – Будућност #за5, Coca Cola подршка младима, Coke Summership и РИСЕ манагемент траинее програм. Овим програмима едукације, праксе и запошљавања, компанија настоји да средњошколце, студенте и дипломце подржи на почетку професионалне каријере, оснажи њихове таленте и утиче на самопоуздање и жељу за даљим усавршавањем и учењем.

Будућност #за5 намењен је средњошколцима како би се мотивисали да прецизно дефинишу своју будућу професију и раде на свом образовању. Кроз занимљива предавања и радионице, млади се већ у најранијим годинама сусрећу са пословним изазовима и оспособљавају за задатке који их очекују у будућности.

Програм Coca Cola подршка младима који је намењен незапосленим младим људима између 18 и 30 година, помаже у унапређењу личних вештина и пружа подршку у стицању практичних знања која олакшавају пут до жељеног запослења. Са бенефитима едукативних радионица које воде сертификовани домаћи стручњаци, као и онлине платформе програма Coca Cola подршка младима, сусрело се око 4 000 незапослених младих.

За студенте завршних година и дипломце, компанија је покренула програм Coke Summership који подразумева шестонедељну праксу на позицијама логистике, производње и контроле квалитета, као и рад на конкретним пројектима уз менторску подршку. Coke Summership омогућава талентованим студентима да академско знање употпуне праксом. Осим ових сјајних програма, компанија је осмислила и онај намењен дипломцима и младим људима са мање од две године радног искуства – РИСЕ манагемент траинее програм. Захваљујући овом сјајном програму, млади имају прилику да кроз изазовно окружење развијају своје пословне способности и уз подршку и менторство врхунских стручњака, добијају прилику да раде на правим бизнис пројектима.

Улагање у знање је најисплативији посао, јер је знање неотуђив и непроцењив капитал. Знање шири видике, отвара могућности, оплемењује, мотивише. Пружити подршку младима да се самоуверено отисну у свет одраслих могу само највећи. Компанија Coca Cola, која је одувек била иноватор, постављала нове циљеве и подизала лествицу друштвене одговорности и овог пута, подршком младима, доказује да разуме заједницу у којој послује и улаже у њену будућност.

Више информација потражи овде. 

Leave a comment