Уколико волите писање и читање, а комуницирате најчешће путем друштвених мрежа, онда је извесно да  пуно времена проводите на интернету. Добра страна тако проведеног времена постоји уколико то време користите едукативно и конструктивно. Ево на шта мислим…

Срећан почетак драги блогери! / Фото: pexels.com

Друштвене мреже су море информација, битно је да обрађујете оне које су корисне за ваша сазнања које теме маркетиншки можете потенцијално да обухватите својим писањем. Како публика реагује на ваше теме? Која је то публика у већини? На који начин  су теме обрађене текстуално и визуелно? У којим темема се ви инстински проналазите?

Сматрам да писање блога не може да отпочне у старту као комерцијално циљани бизнис. Писање блога је занат, а да би се он “испекао” потребно је да се много времена проведе у писању и на интернету. Наравно да ћете време посветити само ако вас то интересује и представља позив који волите. Да би ваше писање пратила и публика мора да прође време где ћете научити из искуства како  да дођете до циљане публике и на који начин да их верно задржите. Сем писањa, неопходно је да научите и дигиталне алате за маркетинг на интернету.

Сем талента за писање и љубави према њему, потребно је уложити рад да бисте стекли практично знање. Зашто би читалац желео да баш вас  прати и која је то циљна група читалаца? Зашто би се задржавао на вашој страници, зашто сте ви другачији и што ново може да сазна на вашем блогу? Да ли му је ваш  блог естетски занимљив и оригиналан? Шта је то што вас покреће да свакодневно проведете сате креирајући свој блог? Размислите о овим питањима. Срећно!

 

Сузана Марјановић

Leave a comment