У зимски вечерома најбоља забава уз топлу пиџаму и пећ може бити добра књига.

књиге

Одаберите оно што вас интересује, послушајте препоруке, не због тренда већ због проналаска сопственог интересовања. Да ли су то психолошке књиге, љубавни романи, лагана поезија или филозофске теме? Запловите у свој свет маште и замислите се над вашом књигом. Изградите свој унутрашњи свет, где вам је све приуштено, све по вољи и где нема граница ни препрека. То можете креирати само уз омиљену књигу.

Пикасова унука, Камиј Обре 

Интригантна прича о девојци куварици која постаје љубавница Павла Пикаса стицајем околности и која му рађа дете обележено специфичном судбином. Селина сазнаје да је њена бака Ондина некада давно кувала за Пикаса, укрцава се на брод и на Азурној обали открива истину. Прича креће од младе Ондине до Ондинине унуке Селине.  За Пикаса су уметност и жене веоме повезани. Прича пуна страсти, љубави,  тајни, интрига,  неизвесности и уметности. Књига ће вас вући све даље у читању и нећете моћи да наслутите крај…

књиге

3 књиге које ће ти променити живот

Стихови…

Уколико волите опуштајући флерт  са поезијом препоручујемо песме Алексе Шантића, посебно интересантну песму  ,,Под јоргованом”, која представља шаљиви дијалог мајке и ћерке.

У његовим песмама најчешћи мотиви  су чежња, љубав, родољубље, патња.

Најпознатије његове песме: Емина, Што те нема?, Вече на шкољу ,О класје моје, Остајте овде… књиге

30 књига које ти препоручују студенти књижевности

Неподношљива лакоћа постојања, Милан Кундера,

Љубавна прича  у Прагу, роман о љубави, али не и љубавни роман…Дело које је о постало класик светске књижевности, али је у једном периоду био забрањен. Оно што прожима роман су лакоћа и тежина, са једне стране лакоћа попут слободе и тежина попут принципа.  Роман Милана Кундере са којим је он  стекао светску славу је дело које дефинитивно треба да буде на вашој листи.

 

Добра књига у руке, топао јастук под главу, и утоните у вашу зимску причу из снова.

 

Сузана Марјановић

Фото: Марија Ердељи

 

Leave a comment