Организација Светски омладински талас, поводом Међународног дана волнтера, четврту годину заредом организује манифестацију под називом Сајам волонтеризма. Овогодишње издање Сајма одржаће се у суботу, 7. децембра, у трајању од 13 до 18 часова, у просторијама Канцеларије за младе “Гнездо” (Улица Масарикова 5, Београђанка, 6. спрат).

Сајам волонтеризма

Организација Светски омладински талас, основана је у Београду 2005. године, са мисијом да промовише међународни дијалог и толеранцију, кроз неформалну едукацију младих, као и да креира подстицајно окружење у коме млади сарађују и успешно комуницирају, негујући и промовишући различитости. Поред Сајма волонтеризма, светски омладински талас организује и пројекте под називом Erasmus дан и Међународна студентска недеља у Београду (International Students Week in Belgrade- ISWiB), која представља највећу студентску манифестацију на простору Југоисточне Европе.
Сајам волонтеризма догађај је који се одржава са циљем да младе упозна са важношћу волонтирања, његовим бенефитима, као и да их повеже са различитим омладинским организацијама, које им могу пружити овакав вид искуства.
Сајам ће се састојати из два дела. Од 13 до 16h, омладинске организације ће имати прилику да се представе и презентују присутнима свој рад, а од 16 до 18h, уследиће панел дискусија под називом Волонтирање: искуство од којег се почиње. Говорници ће на панел дискусији поделити своја искуства у овој области, те приче о томе како су своја волонтерска искуства претворили у успешне каријере.

Leave a comment