У оквиру програма „Локомотива – локална омладинска иницијатива“ неформална група „Исти, а другачији“ у среду 4. децембра, у 14 часова, реализоваће активност под називом „Култура за све“.У оквиру програма „Локомотива – локална омладинска иницијатива“ неформална група „Исти, а другачији“ у среду 4. децембра, у 14 часова, реализоваће активност под називом „Култура за све“.

Култура за све!

Са жељом да скрене пажњу на проблем неприступачности многих установа и простора за културу особама које користе инвалидска колица или се теже крећу, група младих осмислила је краћи перформанс. Реченице и поруке из личног искуства исписали су на картоне у јарким бојама, са којима ће се прошетати Дунавском улицом. Уз осмехе и црвене балоне, покушаће да подигну свест својих суграђана и суграђанки о постојању особа са инвалидитетом и препрекама на које наилазе уколико желе да учествују или уживају у културним садржајима.
Почетак активности најављен је за 14 часова, на углу улица Дунавске и Игњата Павласа.
Додатне информације могу се добити путем мејла lokomotivans@gmail.com или телефоном на број 065 9940 814 (Душица).

Активност „Култура за све“ спроводи се у оквиру пројекта „ЛОКОМОТИВА – локална омладинска иницијатива“ који реализују удружења „HMM…“, „BalkanIDEA Novi Sad“ и „Центар за едукативно-кративни развој омладине CEKRO“. Пројекат се реализује уз подршку програма ОПЕНС 2019 „Нови Сад – европска престоница младих“, који се суфинансира средствима Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и Министарства културе и информисања Републике Србије, као и подршку Градске управе за спорт и омладину – Канцеларије за младе, у оквиру реализације Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за 2019. годину.

Leave a comment