Основан 1868. године као прва пословна школа у Италији, Универзитет Ca’ Foscari из Венеције обухвата широки спектар основних и мастер студија, као и бројне постдипломске програме.

Годишња школарина на Универзитету је изузетно ниска. Министарство образовања Италије покрива чак 70% цене студија.

Стипендија за студирање у Венецији

Трошкови школарине за основне студије износе 1.200€ по години, а за мастер студије 1.200€.

Ca’ Foscari се налази међу најбоље рангираних 200 универзитета на свету. Верујемо да би високо образовање требало да буде доступно свима. Имајући то у виду нудимо 100 стипендија које покривају трошкове школарине и 90 стипендија у износу од 5.000€. Стипендије се додељују на основу успеха у досадашњем школовању (мерит басед) као и на основу финансијских могућности (income based).

Универзитет школује преко 23.000 студената у оквиру следећих области: економија и менаџмент, језици (рангиран у првих 150 универзитета у овој области), друштвене и хуманистичке науке, наука и технологија, студије културе, интернационалне студије, јавно управљање, заштита и управљање културним добрима.

Венеција је град у ком се сусрећу прошлост и иновација, где се инспирација налази на сваком ћошку; ризница културног наслеђа која се распростире на 120 малих острва.

Регион Венето је један од економских мотора Италије, те студије у Венецији представљају изузетан спој историје и културе с једне стране, бизниса и света производње с друге. Универзитет Ca’ Foscari кроз многобројне програме стажирања и сарадње омогућава студентима искуство рада са водећим фирмама региона Венето као и стажирање у иностранству. Велики број Доубле дегрее и Јоинт дегрее програма вам омогућава да студије употпуните интернационалним искуством на некој од преко 600 реномираних академских институција са којима Ca’ Foscari  сарађује.

Ca’ Foscari се налази у топ 150 универзитета филологије, топ 250 универзитета за економију и топ 200 за историју. Такође, спада у топ 10 универзитета у Европи и важи за најуспешнији универзитет по броју освојених Marie Curie Research Fellowships, награда које додељује Европска комисија.

Почетак студија и аплицирање
Почетак студија: Септембар 2020.

Пријављивање: до 19. априла 2020.

Представник Универзитета за Србију, Црну Гору и БиХ је проф. Иван Мангов. Да бисте покренули апликацију и добили информације о условима за упис и роковима за мастер студије пишите на адресу ivan.mangov@gmail.com.

Настава се одвија на енглеском и италијанском језику у зависности од одабраног програма.

Листу свих основних и мастер студија можете пронаћи на следећем линку.

Leave a comment