Одабрани филмови са ранијих издања Ухвати филм фестивала биће приказани 22. новембра у Биоскопу КЦ Младост у Футогу и то у чак два термина – од 11 и 13 часова. Догађај реализује Као Парнас у сарадњи са Биоскопом КЦ Младост Футог. Улаз је бесплатан!

Ухвати филм у Футогу!

Публика ће уживати у једносатној пројекцији укупно пет краткометражна филмова: Ужад и Ловац на таленте из Шпаније, Ћопавко из Италије, Иан једна дирљива прича из Аргентине и Усвојени пас из Америке. Сви филмови су прилагођени и деци од 9 година старости и говоре о вршњачким односима, пријатељству, подршци, инклузији и прихватању. Након пројекција следи разговор са публиком.

Пројекат Филмски фестивал и караван „Ухвати филм“, чији је реализатор КАО Парнас, подразумева пројекцију изабраних, углавном најбољих филмова са „Ухвати филм“ фестивала, у новосадским установама културе, након чега следи дискусија са публиком. Циљеви пројекта су афирмација културне партиципације особа са инвалидитетом и децентрализације културне понуде у Новом Саду.

Међународни филмски фестивал Ухвати филм постоји од 2003. у Новом Саду и обухвата пројекције филмова и пратећи програм на тему инвалидности. Једини је регионални филмски фестивал о инвалидности, који након новосадског, своје издање има и у Ријеци, Бањалуци и Котору. Више о фестивалу овде.

Leave a comment