Годишња конференција Brave New Media Forum 2019 одржана је 15. и 16. новембра у Дечјем културном центру у Београду. Том приликом отворена су бројна питања о медијима који се обраћају младима и медијском садржају који се пласира о младима и за младе. 

Фото: Марија Ердељи

Стручњаци из земље и региона, примери добре праксе и ,,млади” медији са Западног Балкана, али и источне и западне Европе дискутовали су у оквиру панела на теме попут представљања деце и младих у медијима, мултимедијалности, кршења новинарског кодекса, одлива мозгова, вршњачког насиља…

Фото: Марија Ердељи

У представљању ,,младих медија” свој простор добио је и наш портал као пример добре праксе медија који се обраћа младима и извештава о њима. Наш уреднички тим говорио је о изазовима са којима се суочава један независан и ,,млад” портал, одабиру тема које се тичу младих и начину рада.

Фото: Никола Петровић

Заинтересовани посетиоци били су у прилици да учествују у разговору постављајући питања, а упознали су се и са два друштвено-ангажована спота која је Deutsche Welle академија снимила са познатим јутјуберима: Кликбејт и Драма.

Фото: Марија Ердељи

Brave New Media Forum организује Deutsche Welle академија у сарадњи са мисијом ОЕБС-а у Србији.

 

Сања Ђукић

Leave a comment