ЕXИТ фондација покреће Зелену Я:Еволуцију, велику еколошку платформу чија је намера да мобилише јавност и покрене масовно пошумљавање у земљи, региону и свету, са циљем да се само у Србији у наредним годинама засади преко милион стабала!

Пошумљавање Фрушке Горе!

Прва акција биће реализована у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Србији већ 23. новембра на Фрушкој гори где ће бити започета садња првих 13.000 стабала храста! Ова велика акција део је ЕУ пројекта Натура2000 и иницирана је на претходном ЕXИТ фестивалу када се на Петроварадинској тврђави за овај амбициозан подухват пријавило преко хиљаду добровољаца са одговорним ставом према животној средини. У суботу, 23. новембра они ће, уз помоћ волонтера из ЕXИТ тима, ЕУ Делегације у Србији и земаља чланица, уз присуство Министарства заштите животне средине те подршку Националног парка Фрушка гора и Покрета горана Војводине, учествовати у стварању нових плућа Србије!

Иако је највећи део волонтера за предстојећу акцију садње дрвећа на Фрушкој гори пријављен на претходном ЕXИТ фестивалу, остало је још пар стотина места за све оне који су вољни и жељни да учествују, те се позивају сви који су заинтересовани да се пријаве путем мејла exittreezone@exitfest.org најкасније до недеље, 17. новембра. Свим волонтерима биће обезбеђен превоз из Београда или Новог Сада, освежење, храна, сувенир и опрема потребна за садњу, те организовано дружење после акције, док ће они најсрећнији освојити и улазнице за јубиларни 20. рођендан Еxита од 9. до 12. јула 2020! Акција је планирана за суботу, 23. новембра, од 9h до 17h. Пошто је број преосталих места за учествовање у акцији ограничен, предност ће имати добровољци који су се пријавили први.

Врати природи – Придружи се, посади дрво!

 

Leave a comment