Са циљем да стечено знање и вештине поделе са другима који имају жељу да науче један од старих заната и да креирају сопствене уникатне предмете рециклирајући отпадну кожу, неформална група “HeDuJo”  у суботу 16. новембра организује радионицу “Од парчета до предмета”.Са циљем да стечено знање и вештине поделе са другима који имају жељу да науче један од старих заната и да креирају сопствене уникатне предмете рециклирајући отпадну кожу, неформална група “HeDuJo”  у суботу 16. новембра организује радионицу “Од парчета до предмета”.

Посети бесплатну радионицу!

Сви смо свесни да се у данашње време роба масовно производи и да тиме долази до губљења уникатних и аутентичних предмета, а то све води ка униформисању и губљењу идентитета код младих. Многи су због овога навикли да  је све што пожеле већ “спремно и готово” и чека у некој продавници. Радионица “Од парчета до предмета” је осмишљена да инспирише младе да сами креирају модне детаље по својој мери од јефтиних средстава. Некима може бити и инспирација за покретање малог бизниса или откриће занимљивог начина за креативно изражавање. Учесници и учеснице биће у могућности да направе торбицу, наруквицу, привезак, минђуше, прстен или врећицу за DnD коцкице од отпадне коже, еко коже или рециклирајући старе предмете од овог материјала.
Догађај је бесплатан и отворен за све заинтересоване узраста од 15 до 30 година. Број учесника и учесница је ограничена па је неопходно да се сви који желе да присуствују радионици пријаве до петка 15. новембра путем овог линка.
Радионице ће се реализовати у малој сали Културне станице Еђшег, у улици Антона Чехова 4 у Новом Саду.  “Од парчета до предмета” део је пројекта “ЛОКОМОТИВА – локална омладинска иницијатива” који реализују удружења “ХММ…”, “БалканИДЕА Нови Сад” и “Центар за едукативно-кративни развој омладине ЦЕКРО”. Пројекат се спроводи уз подршку програма ОПЕНС 2019 “Нови Сад – европска престоница младих”, који се суфинансира средствима Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и Министарства културе и информисања Републике Србије, као и подршку Градске управе за спорт и омладину – Канцеларије за младе, у оквиру реализације Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за 2019. годину.
Додатне информације могу се добити путем мејла lokomotivans@gmail.com или телефоном на број 065 9940 814 (Душица).

 

Leave a comment