Позивамо вас да присуствујете  ЏЕЗ МАРАТОНУ, који ће бити организован  9. НОВЕМБРА, У КУЛТУРНОЈ СТАНИЦИ СВИЛАРА (Ђорђа Рајковића 6б), са почетком у 19 ЧАСОВА.

Да ли волиш џез или неку другу врсту музике? Можда желиш да посетиш џез маратон!

ЏЕЗ МАРАТОН представља несвакидашњи концерт, сусрет седам младих, неафирмисаних бендова из седам бивших, садашњих и будућих Европских престоница културе, што је у исто време и спој различитих европских култура, језика, нација, младе енергије, талента и џеза.

НОВИ САД И ТЕМИШВАР, градови који ће 2021. године заједно бити Европске престонице културе, представиће састави OKTATONIK I JAZZYBIT.
Из МАРИБОРА, који је титулу носио 2012. године, стиже женски дуо FREEKIND. Чућемо још и QUARTET 4TET из MATERE, италијанског града који је ове године понео титулу, ADAM JARZMIK QUINTET из ВРОЦЛАВА.
Европске престонице културе 2017, затим FREE FUNK SOCIETY iz KAUNASA који ће титулу понети 2022. године и ансамбл THE NEMETH KYRA SMALLCHESTRA који стиже из мађарског ВЕСПРЕМА, Европске престонице културе 2023. године.

Додатне и опширније информације можете пронаћи на фацебоок евент-у.

Џез маратон, део је уводног програма Новосадског џез фестивала 2019, као и програмског лука „Друга Европа“ који до 15. децембра представља другачију, скривену, мањинску, храбру и изазивачку културу и уметност новосадске сцене. Джез маратон реализују Српско народно позориште, Културни центар Новог Сада и „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“. Програм се одржава у сарадњи Европских
престоница културе у оквиру пројекта из Апликационе књиге „Братски џез оркестри Европе“.

Leave a comment