У среду, 6. новембра обожаваоци култне групе ЕКВ имаће прилику да уживају у специјалном програму посвећеном Милану Младеновићу који носи назив “Као да је било пре 25 година”. Овим концертним програмом заокружићемо цео период Милановог стварања у групама Лимуново дрво, Шарло Акробата, Катарина II, Екатарина Велика и пројекту Angels Breath.

Милан Младеновић Меморијал 2019 у Дому културе

Наступ трибуте бенда “Деца из воде” увеличаће и специјални гости као што су Тања Јовићевић, Милан Микица Стефановић и бенд “Лагана среда” који ће дочарати песме и атмосферу чувеног бенда “Шарло Акробата”. Карте по промо цени од 500 динара у продаји су на благајнама Гигс Тиxа, као и путем онлине сервиса.

5. новембра 1994. године у Београду престало је да куца срце Милана Младеновића музичара, певача, песника и уметника који је својим песмама у неколико група и пројеката оставио велику заоставштину и неизбрисив траг у музици еx-yу простора. И 25 година касније у Новом Саду живи сећање на њега и тим поводом окупљамо се да још једном одамо поштовање његовом лику и делу.

Удружење “Деца из воде” настало пре четири године у Београду са циљем реафирмације Милановог стваралаштва, са мултимедијалним програмом обилази градове широм бивше Југославије и на јавним манифестацијама путем спотова, фотографија, филма, трибина, изложби и концерата одржава сећање на Милана и подсећа старије генерације и едукује млађе како је било некад.

Као специјални гост ће наступити Тања Јовићевић, некадашњи фронтмен групе Октобар 1864 и пратећи вокал у ЕКВ-у на последња три студијска албума и неколико турнеја. Тања је у сарадњу са ЕКВ-ом ушла на Миланову иницијативу, приватно су се доста дружили а заједно су и започели пројекат Angels Breath који су касније снимили Милан и Suba Rex Ilusiivi. Тања ће са “Децом из воде” отпевати неке од њених омиљених песама ЕКВ-а.
У програму ће учествовати и Милан Микица Стефановић, Миланов друг из тинејџерских дана и из краја са Коњарника где је Милан живео неко време. Њих двојица су се 70-их година као два дечака са акустичним гитарама упознали, дружили и свирали а касније основали први бенд под називом “Лимуново дрво”. Сећање на тај период пружиће нам Микица који ће заједно са Дејаном Хасечићем (Човек Вук, ex Block Out) на гитари одвсирати неколико песама а на своју жељу као бонус одсвираће и песму “Гето”‘- Катарина II и једну са последњег Миланог албума “Angels Breath”.
Период почетка 80-их кад је Милан са Којом и ВД-ом имао бенд под називом “Шарло Акробата” се сматра прекретницом у звуку и аранжманима у рок музици на еx-yу простору. Учешће на компилацији “Пакет Аранжман” а затим један албум “Бистрији или тупљи човек бива кад” који је по критичарима и даље један од наквалитетнијих рок албума икада, су оставила јак утисак и обележила период под називом нови талас/вал. Песме “Нико као ја”, “Она се буди” итд одсвираће нам “Лагана Среда” победник овогодишњег Bunt Rock Mastersa престижног такмичења нових бендова. Ову тројку краси сиров и енергичан звук и негде у својим ауторским песама подсећају на Шарло, па са нестрпљењем очекујемо први покушај икад код нас да се дочара група као што је била Шарло Акробата.

Носиоци програма су музичари који активно делују у оквиру удружења “Деца из воде” као истоимени бенд и који ће направити пресек свих студијских и ливе албума које је Милан урадио са групом Катарина II и ЕКВ од 1984-1993 године. Ту ће се већ наравно наћи најбоље песме и највећи хитови као и концертни фаворити: Ти си сав мој бол, Пар година за нас, Срце, 7 дана, Земља, Круг, Aut, Tatoo, Очи боје меда итд.

Видмо се 6. новембра у Дому културе у Новом Саду.

 

Leave a comment