Са жељом да се млади из различитих националних заједница упознају, повежу и друже, неформална група „Матковци“ одлучила је да 7. новембра у простору Русинског културног центра у Новом Саду организује догађај „Вече са нама кроз игру“.

Интеркултурално вече друштвених игара у РКЦ-у

Свесни чињенице да је међусобно познавање различитих националних заједница често веома површно и испуњено са доста стереотипа, њихова идеја је да кроз овај пројекат, за почетак, отворе русинску заједницу ка свим другим заједницама у граду и да кроз заједничке, интерактивне активности раде на међусобном повезивању.  Вече друштвених игара биће прилика да се Русински културни центар препозна као место интеркултуралности где ће млади из свих заједница бити добродошли и где ће стећи нове пријатеље са којима ће се лепо провести и изнова дружити, унутар али и изван културног центра.  Чланови и чланице групе „Матковци“ припремили су различите игре – Catan, Ticket to ride, Dixit, Kingdomino, Codenames, Who did it, Port Royal.

Догађај је бесплатан и отворен за све заинтересоване. Прогам почиње у 19.30 часова.Русински културни центар налази се у улици Јована Суботића 8 (улаз из дворишта).

„Вече са нама кроз игру“ реализује се кроз пројекат „ЛОКОМОТИВА – локална омладинска иницијатива“. Пројекат у 2019. години спроводе удружења HMM Novi Sad, BalkanIDEA Нови Сад и CEKRO, уз подршку програма ОПЕНС 2019 – Омладинска престоница Европе Нови Сад, који се суфинансира средствима Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и Министарства културе и информисања, као и Градске управе за спорт и омладину – Канцеларија за младе Нови Сад, у оквиру реализације Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за 2019. годину.

Leave a comment