Женски камерни хор ,,Лауда” настао је фебруара месеца текуће године са идејом да пружи могућност свим девојкама које имају мало или нимао искуства са певањем, али велику амбицију и жељу да се у томе опробају. Женски камерни хор ,,Лауда” настао је фебруара месеца текуће године са идејом да пружи могућност свим девојкама које имају мало или нимао искуства са певањем, али велику амбицију и жељу да се у томе опробају. Хор има идеју да развије сарадњу са различитим извођачима, као и да се опроба у различитим врстама музике. Из тог разлога, за један од првих наступа, девојке су одабрале да направе вече келтске музике и публици представе најпопуларније нумере овог жанра.

Концерт женског камерног хора Лауда

Концерт ће се одржати 30. октобра, са почетком у 20 часова, у простору Културне станице Еђшег (Антона Чехова 4). Уз женски камерни хор “Лауда”,под уметничким руководством Иване Антић, као солисти и солисткиње наступиће: Вивијен Куртовић, виолина, Ивана Њежић, флаута, Владислав Велковски, гитара, Живан Поповић, удараљке.  Улаз је слободан.
Концерт се реализује кроз пројекат “ЛОКОМОТИВА – локална омладинска иницијатива”. Пројекат у 2019. години спроводе удружења “ХММ…”, БалканИДЕА Нови Сад и ЦЕКРО, уз подршку програма ОПЕНС 2019 – Омладинска престоница Европе Нови Сад, који се суфинансира средствима Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и Министарства културе и информисања, као и Градске управе за спорт и омладину – Канцеларија за младе Нови Сад, у оквиру реализације Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за 2019. годину. Одржавање концерта помогли су и Културна станица Еђшег, као и Колпинг друштво Србије. Додатне информације могу се добити путем мејла lokomotivans@gmail.com или телефоном на број 064 354 2936 (Ивана) и 065 9940 814 (Душица).

Догађај на друштвеној мрежи Фацебоок објављен је ОВДЕ. Информације о активностима реализованим у оквиру “Локомотиве” могу се погледати ОВДЕ.

Leave a comment