У оквиру пројекта Звук без зида у недељу 3. новембра, у простору Кафе-галерије Изба у Новом Саду, биће организована бесплатна радионица слободне импровизације. У оквиру пројекта Звук без зида у недељу 3. новембра, у простору Кафе-галерије „Изба“ у Новом Саду, биће организована бесплатна радионица слободне импровизације.

Посети бесплатну радионицу!

Током једнодневног програма, учесници и учеснице имаће могућност да се кроз концерт и предавање,  упознају са слободном импровизацијом, да на радионици самостално креирају звучни материјал, развију свој мета-репертоар и на крају га представе публици на заједничком концерту. Радионицу ће водити Милан Милојковић, Немања Совтић и Дуња Црњански.
Програм је намењен младима од 16 до 30 година. Пожељно је, али није неопходно, да учесници и учеснице свирају неки инструмент и/или се користе гласом.
Због ограниченог броја места и припреме програма, неопходно је да се заинтересовани пријаве путем онлине формулара. Рок за пријаву је 31. октобар.
Радионицу организује удружење „ХММ…“ уз подршку Градске управе за културу и Кафе галерије „Изба“.
Милан Милојковић (1986) је музиколог и електротехничар рачунара, бави се израдом система за стваралачки контролисану производњу звука.
Немања Совтић (1984) је музиколог, тромбониста, композитор,систент је на Катедри за музикологију и етномузикологију Академије уметности Универзитета у Новом Саду.
Дуња Црњански (1991) је пијанисткиња, чланица ансамбла „Рестрикције“, уметничког колектива Петар Драпшин и организације „Пер.Арт“ која делује у области савремене извођачке уметности. Једна је од оснивачица платформе за савремену уметност и културу „Парктикабл“.

Leave a comment