Омладински савез удружења „Нови Сад омладинска престоница Европе – ОПЕНС“ у партнерству са Министарством културе и информисања, Владом Аутономне Покрајине Војводине, Радио телевизијом Војводине, Матицом Српском и Градом Новим Садом, расписао је пилот  конкурс за писање кратких прича на тему српских народних пословица.

ФОТО: pexels.com
Да ли те занима овај конкурс?

 Циљ самог процеса јесте приближавање пословица модерном времену и ситуацијама, као осавремењавање непромењених, трајних вредности које представљају.

Пословице које су понуђене као теме за конкурс одабрала је Матица Српска а пилот конкурс је спроведен међу новосадским средњим школама.

Одабрани рад коришћен је као сценарио за кратак анимирани филм у којем је сажета порука о мудрости пословица и томе колико су применљиве у сваком временском раздобљу.

У понедељак, 28. октобра, у Техничкој школи „Милева Марић-Ајнштајн“ у 13.00 часова биће представљен процес рада прве фазе, победнички рад из претходне школске године чији ће филм бити премијерно приказан у децембру, а уједно ће бити расписан и конкурс за нове радове и то за све средње школе у Војводини.

Том приликом, присутнима ће се обратити:

  • Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе 
  • Вукашин Гроздановић, координатор ОПЕНС2019

Leave a comment