Родоначелници анти глобал етно панка, сомборски Неозбиљни Песимисти, промовисаће нови албум Паметовање из провинције 7. новембра на концерту у Дому културе у Новом Саду. Карте су у продаји.

Промоција новог албума

Познати су по енергичним наступима и оштрим, критичким текстовима које испоручују кроз веселу музику, а посетиоци са њихових наступа одлазе задовољни и пуни позитивне енергије. У протеклих неколико година обишли су већи део Европе и у Пољској остварили запажену каријеру, као омиљен клупски и фестивалски бенд из Србије. Ових дана у продукцији издавачке куће Лонг Плаy објављују трећи албум Паметовање из провинције, на којем не одустају од идеје да покушају да утичу на свест младих.
“Паметовање из провинције” обрађује Песимистима омиљене теме живота у Србији, моралног посртања нације, али овог пута из угла човека који не живи у главном граду. Издању су претходила два сингла објављена прошле године – најпре се појавила песма “Као да нема”, са страшним и пророчким текстом коме додатну тежину дају деца која певају о томе шта им одрасли остављају. Потом је уследио други спот “Бежим из беде”са гостом Шемсом 69 из Бркова, који обрађује тему одласка из Србије.
Трећи сингл “Судбина (три тајкуна Србија)” који ће се појавити ових дана, описује смешно-тужну ситуацију животарења обичног човека у нашој земљи. Албум је пун химничних рефрена из наше свакодневнице па наслови као “Полусвет”, “У инат туги” или “Балада о љубави” дају наслутити о чему је реч.
Улазнице за овај концерт могу се набавити у продајној мрежи Gistixa или путем сајта  , по претпродајној цени од 400 динара.

 

Leave a comment