У  оквиру овогодишњег фестивала архитектуре “ОКТОБАРХ”, студенти и студенткиње су на тродневној радионици “СлобоДА” имали прилику да на креативан начин изучавају и концептуално реше просторне проблеме главног новосадског трга. оквиру овогодишњег фестивала архитектуре “ОКТОБАРХ”, студенти и студенткиње су на тродневној радионици “СлобоДА” имали прилику да на креативан начин изучавају и концептуално реше просторне проблеме главног новосадског трга.

Посети изложбу, улаз слободан!

Идеја је била да млади, анализирањем образаца коришћења Трга слободе, промишљањем његовог значаја и улоге у граду, кроз свој рад дођу до нових, одрживих и креативних решења за његову трансформацију која за циљ има повећање времена које људи желе да проведе на овом простору. Главни градски трг требало би да може да испрати мењање својих корисника и корисница и њихових потреба, да се прилагоди данашњим, али и неким будућим захтевима.  Више од двадесет учесника и учесница, током три дана, осмислило је пет изузетно занимљивих предлога. Као продукт радионице настале су макете и илустрације које ће сви заинтересовани имати прилике да виде у просторијама Дома б-612, улица Светозара Милетића 40.
Отварање изложбе је у недељу 27. октобра, у 19.30 часова. Улаз је слободан.
Радионица и изложба реализују се уз подршку програма “Локомотива – локална омладинска иницијатива”.
Додатне информације могу се добити путем мејла lokomotivans@gmail.com или телефоном на бројеве и 063 855 7187 (Виолета) и 064 164 2156 (Вишња).
Програм “ЛОКОМОТИВА 2019” реализују удружења “HMM…”, “BalkanIDEA Novi Sad” и “Центар за едукативно-креативни развој омладине CEKRO”, уз подршку програма ОПЕНС 2019, који се суфинансира средствима Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и Министарства културе и информисања, као и Градске управе за спорт и омладину – Канцеларије за младе, у оквиру реализације Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за 2019. годину.

Leave a comment