Након Ниша и Новог Сада, Деск Креативна Европа Србија по пети пут организује Форум Креативна Европа у Београду, а тема којом се бави овогодишње издање догађаја гласи: на који начин пројекти и модели организовања у култури могу да подстичу сарадњу, борећи се против мржње, стереотипа и различитих облика друштвене неједнакости. С идејом неопходности јачања сарадње и повезивања, Форум подразумева хоризонталне начине учења, размене, укључивања и повезивања домаћих и иностраних професионалаца у области културе.

Форум Креативна Европа 2019

Форум Креативна Европа 2019 је међународна конференција која се одржава 7. и 8. новембра у Задужбини Илије М. Коларца, ЕУ инфо центру, Нордеус центру и Клубу ДИМ, а у циљу успешније реализације програма Деск Креативна Европа Србија жели прошири свој тим.

Позивамо младе људе, студенте факултета уметности и друштвених наука, који су комуникативни и говоре енглески језик, учествују или прате догађаје у култури и уметности, а посебно су заинтересовани за међународну сарадњу и упознавање с релевантним професионалцима у култури, да пошаљу кратку биографију и изјаву о мотивацији за учешће у Форуму Креативна Европа 2019 на електронску адресу kreativnaevropa@kultura.gov.rs најкасније до среде 30. октобра у подне.

Програм Форума организован је у три блока: Критичко мишљење и медијска писменост, Партиципативно управљање у култури, Хоризонтално знање, а у пријави можете назначити која тема вас интересује. Одабрани кандидати имаће прилику да се укључе у послове:

  • промоције догађаја (дељење промотивног материјала и слање позивница, сарадња у вођењу друштвених мрежа, помоћ у брендирању простора и др.),
  • организације Форума (техничка и друга подршка у реализацији програма догађаја),
  • комуникације са учесницима и информисању о програму догађаја (дочек гостију и учесника, информисање о посебним деловима програма и др.).

Учешће у Форуму вам може донети:

  • професионално искуство у организацији догађаја међународног карактера;
  • дружење и могућност упознавања професионалаца у култури из Србије и Европе (Француска, Белгија, Луксембург, Грузија, Тунис, Велика Британија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Грчка, Украјина, Црна Гора);
  • сертификат о волонтерском стажу у Деску Креативна Европа Србија.

Кандидати коју буду изабрани на основу пријава биће позвани на интервју 1. новембра у подне у простору Деска Креативна Европа Србија. За више информација нам можете писати на наведену електронску адресу, а уколико желите да се упознате с нашим радом запратите нас на Инстаграму (@kreativnaevropa), Fejzbuku (@kulturadesksrbija) ili Tviteru (@CEDSerbia).

Desk Креативна Европа Србија је имплементационо тело главног програма ЕУ за културу Креативна Европа, које чине две канцеларије – Култура деск Србија, основана при Министарству културе и информисања и МЕДИА деск Србија, основана при Филмском центру Србије. Више инфо: kreativnaevropa.rs.

Извор: Najstudent.com

Leave a comment