Последњи, шести дан 13. издања „Serbia Fashion Weeka“, најзначајније и највеће модне манифестације у Источној Европи, био је посвећен традиционалној додели награда „Serbia Fashion Awards“. 

Свечаност, на којој су најуспешнијим дизајнерима и манекенима додељена признања, је организована у гламурозном амбијенту новосадског хотела Sheraton. Награде су распоређене у четрнаест категорија, а стручни интернационални жири наградио је најуспешније колекције, најбоље дизајнере, таленте, моделе и дизајнере који ће 2020. године представљати Србију на недељама моде на Малти, у Аргентини и Милану.

Млади модни дизајнер, Богдан Мрша, победник је такмичења Fashion Talent Designer Competition 2019. i European Fashion Union – Milano Fashion Week za 2020. Победница такмичења European Fashion Talent Designers Competition 2019. је дизајнерка Кристина Митровић. Најбољи мушки модел за 2019. годину је француски манекен Теди Лесуеур, а признање за најбољег женског модела припала је Јелени Глушчевић.

Талентована тринаестогодишњакиња, Тара Катарина, освојила је награду Most Promising Young Designer of 2019. Дизајнерка Јована Живковић освојила је награду Winner of Defile a Paris, а креаторки Сузани Перић по други пут припала је награда Winer for Mad Mood Milano Fashion Week 2020. Награда Winner in Excellence in Fashion отишла је у руке Бошка Јаковљевића, а Марија Шабић представљаће Србију на Малта Fashion Weeku 2020. Признање је освојила и словеначка дизајнерка, Сања Величковић, а награду Fashion Commitment Award добио је Argentinac Eduardo Perez Gonzales Ocantos. И две најважније награде: The Best International Collection Award припала је Антонели Грегоровић, a The Best National Collection Award освојио је Бата Спасојевић. Целу свечаност својим гласом улепшала је Тања Бањанин.

Тринаести Serbia Fashion Week, једина лиценцирана недеља моде у Србији, оборио је 4 рекорда и најпосећенији је до сада. Многи домаћи и страни дизајнери представили су своје одличне колекције, одржана је прва целодневна конференција посвећена едукативним панелима и ову манифестација приведена је крају фантастичном завршном церемонијом.

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment