Имате ли навику да проверавате информације које прочитате или чујете било да је то у традиционалним медијима или на друштвеним мрежама? Изненадили бисте се колико има дезинформација или манипулација, чак и на местима где то не очекујемо.

Радионица медијске писмености и информисања

Иако живимо у post-truth доба (“објективне чињенице имају мањи утицај на обликовање јавног мњења него емоције и реакције у друштву или лични и појединачни ставови”) верујемo да ипак желите да рационално и базирано на чињеницама формирате своје ставове, тумачите и критички вреднујете медијске садржаје. Информације су свуда око нас, али не треба да дозволимо да нас заведу и преплаве.

Зато организујемо БЕСПЛАТНУ интерактивну радионицу медијске писмености и информисања на којој ћете моћи да научите и сами се опробате у: детектовању манипулација на друштвеним мрежама, интернет форензици и манипулацији онлине рецензијама, анализи медијског окружења, креирању уређивачке политике и техникама за проверу чињеница.
(детаљна агенда биће накнадно објављена)

КАДА И ГДЕ?

У суботу, 19. октобра 2019. од 10 до 14h у Америчком кутку Београд (Македонска 22, I спрат)

 ПРИЈАВЉИВАЊЕ

Учешће је бесплатно, али је неопходно да се претходно пријавите попуњавањем кратке форме која се налази на овом

Број учесника ограничен је на 20. За додатне информације контактирајте тренерицу на мејл alex@alex5rovski.com

Шта добијате:
– Учешће на бесплатном и квалитетном тренингу
– Знање и вештине о критичком односу према медијима

Услови учешћа:
– Имате између 18 и 35 година
– Предзнање у овој области није неопходно!

КАКВЕ СУ КОМПЕТЕНЦЕ ТРЕНЕРА?

Александра Петровски  је дипломирани новинар. Има више од 15 година искуства рада у различитим медијима, више од 10 година искуства у блоговању и 7 година искуства креирања садржаја и вођења пословних налога на друштвеним мрежама. Креирала је и одржала бројне тренинге, предавања и курсеве. Прошла је ИРЕX-ов тренинг за тренере у области медијске писмености.

О ПРОГРАМУ.

Програм Сазнај и разазнај – Learn to Discern IREX обучава грађане модерним вештинама медијске и информационе писмености. Учествовањем у тренингу стичете вештине потребне за идентификовање манипулације, разликовање дезинформација од чињеница и да на одговоран начин делите садржај. Сазнај и разазнај програм не подучава томе које медије треба користити – подучава како делотворно приступати информацијама.
Сазнај и разазнај је програм који спроводи IREX уз подршку Амбасаде САД у Србији.

 

Leave a comment