У петак, 11. октобра у 19 часова испред Филозофског факултета у Београду биће отворена изложба НЕXТ / Портрети Београђана, аутора Svena Marquardta којом се уједно отвара и четвородневна манифестација, Арт Викенд Београд (Art Weekend Belgrade) у организацији КЦ Град.

Посети изложбу!

Изложбу ће отворити Матеја Норчич Штамцар, заменица шефа Делегације Европске уније (ЕУ) у Републици Србији, Доротеа Гизелман, заменица амбасадора Републике Немачке у Републици Србији, а очекује се и обраћање аутора Svena Marquardta.
Пројекат реализује Културни центар Град у сарадњи са партнерском организацијом Block Frei из Беча као и са осталим градским галеријама и уметничким просторима, а уз подршку Делегације Европске уније у Републици Србији, Аустријског културног форума, Амбасаде Швајцарске, Србија ствара – сектор за дигиталне, иновативне и креативне индустрије Владе РС, Амбасаде Израела, Мађарског културног центра, Гете института, Италијанског инситута за културу, Амбасаде Словеније и других.
Изложба NEXT/ Портрети Београђана Svena Marquardta настала је као резултат уметниковог двомесечног прошлогодишњег боравка, у оквиру Artist in residence програма КЦ Града. Sven Marquardt, по први пут у тридесет година дугој каријери, радио је на пројекту изван Берлина, а велику инспирацију коју је пронашао током боравка у Београду преточио је у серију фотографија чији су главни актери Београђани.
Арт Викенд Београд покреће КЦ Град на више од 30 локација у Београду и околини у циљу промоције и развоја домаће савремене уметничке сцене и трајаће од 10. до 13. октобра. Програм се састоји од посебно припремљених изложби у галеријама, конференцијског дела и пратећег програма на разним локацијама у граду, организованих арт – тура, вођења кроз изложбе, као и гостовања водећих домаћих и иностраних еминентних европских кустоса, истраживача и предавача из области савремене уметности.

Позивамо вас да дођете и медијски покријете овај догађај.
За више информација позовите ЕУ инфо центар 011/4045400.

 

Leave a comment