Поједине развојне фазе и периоде живота младих често прате осећај несигурности, забринутост и стрепња, уз недостатак самопоштовања и вере у себе.  Са жељом да помогне себи и својим вршњацима, група студената и студенткиња, уз стручну подршку психолога, креирала је програм психолошке прве помоћи под називом “Екоментал”.

Посети радионицу Екоментал!

Програм има за циљ деловање на кризна стања скупом метода и техника осмишљених да утичу на превенцију, развој и заштиту менталног здравља. Бесплатна едукативна радионица намењена је свим заинтересованим особама узраста од 18 до 21 године.

Реализоваће се у три термина – 12. и 26. октобра и 2. новембра, у просторијама Омладинског клуба Канцеларије за младе Града Новог Сада. Учесници и учеснице имаће могућност да развију своје комуникацијске вештине, вештине упућивања емоционалне подршке и идентификације психолошких проблема и стања.

Због ограниченог броја места, сви заинтересовани потребно је да се пријаве путем ОВОГ линка.
Радионица “ЕКОМЕНТАЛ” реализује се у оквиру програм ,,ЛОКОМОТИВА 2019” који реализују удружења ХММ Нови Сад, БалканИДЕА Нови Сад и CEKRO.

“ЛОКОМОТИВА 2019” се спроводи уз подршку програма ОПЕНС 2019 – Омладинска престоница Европе Нови Сад, који се суфинансира средствима Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и Министарства културе и информисања, као и уз подршку Градске управе за спорт и омладину – Канцеларија за младе Нови Сад, у оквиру реализације Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада у 2019. години.

Додатне информације могу се добити путем мејла lokomotivans@gmail.com или телефоном на бројеве и 069 5560 942 (Наташа) и 065 9940 814 (Душица).

Leave a comment