Да 13 може да буде и срећан број, показаће јесење издање „Serbia Fashion Week-a“. Тринаесто издање једине лиценциране Недеље моде у Србији и највеће модне манифестације у југоисточној Европи одржаће се од 9. до 14. октобра у Новом Саду и представљаће кулминацију интернационализације „Serbia Fashion Week-a“. Наиме, захваљујући нашој националној Недељи моде и уговорима које она има са бројним „Fashion Week-овима“ широм света, домаћи дизајнери представили су се широм Европе, Америке, Азије.

Да ли те занима позната модна ревија?

Као победница у категорији „Winner for Mad Mood“ на „Serbia Fashion Week-у“, дизајнерка Сузана Перић своју нову колекцију премијерно ће представити 19. септембра у Милану. Само неколико дана касније, од 28. до 30. септембра бројни признати модни дизајнери из света, али и из Србије имаће ревије на „Paris Fashion Week-u“ на платформи „Defile a Paris“, чија председница је прва дама „Serbia Fashion Week-а“ Светлана Хорват. Након што је српској моди омогућио излазак у свет, СФW ће и свестку моду довести код нас, тако да ће поред домаћих креатора који своје колекције традиционално приказују на „Serbia Fashion Week-у“, као и нових имена, предстојећу српску Недељу моде обележити и интернационални модни великани. У конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма ревије ће имати славна Agata Luiz de la Prada из Шпаније, њен сународник Pedro Juan Glez, Eymeric Francois из Француске, Imen Design из Италије, Eduardo Perez Gonzalez Octanos из Аргентине… Српској публици свој дизајнерски рад приказаће и модни креатори из региона: Анђела Аја Вучинић, као и Тијана Меденица из Црне Горе, Сања Величковић из Словеније, Антонела Грегоровић из Хрватске и други. Међу најзначајнијим српским дизајнерима који су такође потврдили учешће на „Serbia Fashion Week-у“ су Бата Спасојевић, Бошко Јаковљевић, Марија Шабић, Марија Димитријевич, Немања Јованович и многи други. Новина на 13. „Serbia Fashion Week-у“ је и то што ће један дан бити посвећен модним брендовима који ће имати ревије у „Променади“, највећем shopping центру у овом делу Балкана.
С обзиром на то да „Serbia Fashion Week-а” од самог почетка промовише и помаже рад младих дизајнера, и на 13. издању ове манифестације ревију ће имати финалисти такмичења European Fashion Talent Design Competition (EFTDC) i Fashion Talent Design Competition (FTDC).
Током „Serbia Fashion Week-а“ у сарадњи са Привредном комором Војводине конференција New Deal 2019 о синергији моде, привреде, туризма и културе на чијим панелима ће учествовати велики стручњацима у пољу моде, бизниса, ПР-а као што су: Бранислав Кнежевић, Тијана Палковљевић, Иванка Јевтовић, Весна Матијевић, Петар Јаношевић, Јелена Бачић Алимпић, Бранислава Антовић, Јелисавета Бијелић, Дарко Бабић, Јелена Вујанић, Марина Косановић, Адриан Ј. Миззи и други.
Улазнице за “Serbia Fashion Week-а” у продаји су на продајним местима Gigstixa и путем сајта.

Коментари