У среду, 25. септембра у Зајечару и Пироту на централним градским трговима одржаће се ,,Спортски изазов”, у оквиру друге по реду Европске недеље спорта у Србији. Спортски изазов подразумеваће истовремено надметање ова два града, а победник је онај град који буде имао више учесника у спортским активностима. Грађани свих узраста биће у прилици да учествују у било којој физичкој активности у трајању од 15 минута, као и да се опробају у различитим спортовима које ће промовисати локални спортски клубови.

Да ли си за спортски изазов?

Поред осталих активности, спортски изазов обухватаће кошаркашко такмичење ,,Пут око Европе”, у коме ће се играчи такмичити у шутирању на кош са различитих позиција. Победнику овог кошаркашког изазова биће уручена нова ФИБА кошаркашка лопта, док су за друге учеснике такође припремљене вредне награде.
Амбасадор Европске Уније у Србији Сем Фабрици, позвао је све грађане да се придруже многобројним активностима које ће бити организоване током овогодишње Европске недеље спорта:
“Срећни смо што ћемо прославити српски успех у спорту, спорту за све, изван звезда, подијума и медаља. Статистички подаци показују да су млади у Србији мање активни него што би требало да буду. Зато су Европска унија, Олимпијски комитет Србије и Министарство омладине и спорта заједно покренули Европску недељу спорта под слоганом #BeActive. Свест о важности спорта за здравље, благостање и одржавање доброг духа је наш циљ. Придружите нам се од 23. до 30. септембра у догађајима који ће се одржати широм Србије. Поведите своју децу, породицу и пријатеље. Откријте нове спортове и покажите нам своје способности. Чекају вас вредне награде!”

Догађај организују Олимпијски комитет Србије и Министарство за омладину и спорт, под покровитељством ЕУ.
Током Европске недеље одржаће се низ спортских и едукативних догађаја, намењених свим генерацијама, у циљу подизања свести о важности спорта и физичких активности, као и здравог живота.
У случају лошег времена активности ће бити организоване у спортским халама наведених градова.

Leave a comment