Када кренете путем од храма Светог Саве према Бањици наићи ћете на прелепо добро природе, у самом срцу Београда. Уколико викендом идете на трчање илу у шетњу, можете се запутити у овом правцу вијугавим земљаним стазама.

Уживај у шуми и сакупи позитивну енергију!

Наићи ћете на узбрдицу благу и неколико кривудавих деоница стазе са пуно споредних малих путића.  Они воде на директан попречан излаз на улицу или на другу страну у дубину шуме. Уколико пожелите у дубину шуме, упутите се било којим споредним путем који креће од најувијенијег дела стазе кога прате кривине и успони. Када се спустите у срце шуме, чекаће вас предиван поток са каменим ободима. Поток се протеже дуж целог километра, простире се кроз нетакнути део природе са малим утабаним стазицама поред његовог каменог корита. Простире се вијугаво и жубори прелепо. Над њим се надвија бујно зеленило, богата крошња, и са стране понека дрвена клупа.

Шетајући дуж потока, видећете и на водопаде једне изнад других где се спонтано излива вода у млазевима који се спајају у један главни ток потока. Можете видети и дрвене конструкције за посетиоце – за седење, ужину и предах.

Срце шуме је рај за очи, за уши и за душу! Можете шетати, трчати, ћутати и медитирати… Струји ваздух чист и пријатан, свеж, очи на све стране виде зеленило, уши чују поток и цвркут птица. За упознавање овог чаробног места, потребно је да издвојите један дан викенда и убрзо постаћете редован посетилац. Уживајте у природи!

 

Текст и фото: Сузана Марјановић

 

 

Leave a comment